Utama > Batu Permata, Kristal > Kegunaan Batu permata dan Kristal

Kegunaan Batu permata dan Kristal


Batu permata dan kristal digunakan untuk maksud perubatan , buang sial , membawa tuah dan perhiasan dari zaman dahulu.

Setiap batu permata dan kristal mempunyai nilai dan kegunaan yang berbeza ada batu yang dapat membantu dari segi kekayaan , kesihatan , kasih sayang , spiritual dan sebagainya.

Batu permata dan batu kristal tiada kuasa untuk membantu manusia dan binatang tetapi ia dapat memberi keseimbangan dalam sistem mineral , aura , chakra dan getaran dalam badan. Getaran , chakra dan aura yang seimbang dan berenergy tinggi dapat membantu kita memdapatkan apa yang diingini.

Batu yang sesuai untuk kita dapat mengurangkan resiko penyakit , penat , stress , tekanan kehidupan , sial dan sebagainya.

Batu permata dan kristal dapat mencuci aura dan cakra kita. Ia dapat memberikan aura yang sesuai , keseimbangan stemina , energy dan chakra .

Batu permata dan kristal tidak boleh dipakai sesuka hati , ia harus dipilih dengan teliti dan dikira dahulu kesesuainnya dengan kita. Memakai batu yang salah dapat memberi kesan yang negatif untuk kita. Batu yang sesuai untuk seseorang tidak semestinya sesuai untuk kita.

Batu permata dan kristal harus dipakai selepas dikira dan ditelitikan kegunaannya dan kesesuaian dengan kita dengan menggunakan tarikh, bulan dan tahun kelahiran.

Batu kristal bukan untuk kegunaan manusia sahaja . Batu kristal boleh digunakan untuk menenangkan binatang dan menyembuh penyakit binatang.

Akan bersambung lagi kemudian

Advertisements
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: